Lokaal nieuws dinsdag 04 september 2018

VIDEO: Wat kost een nieuwbouwwoning?

Het voordeel van een nieuwbouwwoning is dat er geen kosten koper van toepassing zijn. Dat scheelt je 2% aan kosten. Ook betaal je bij een nieuwbouwwoning geen taxatie- en makelaarskosten. Je betaalt wel bouwrente.

Dit bedrag loopt op naarmate de bouw vordert. Het meerwerk, denk aan een badkamer of keuken, is kostbaar. Gelukkig kun je dit vaak meefinancieren in jouw hypotheek. Hoeveel is afhankelijk van de geldverstrekker. Gemiddeld genomen is dat ongeveer 25% van de waarde van het huis. Rekenvoorbeeld: Bij een woning van 200.000 euro is dat 50.000 euro. Voorwaarde is dat het inkomen hiervoor toereikend is.

Wil je weten of een nieuwbouwwoning voor jou haalbaar is? Meld je aan voor een gratis en vrijblijvend ori├źntatiegesprek via http://www.orientatiegesprek-unive.nl. Dit kan telefonisch, via videochat of bij ons in de Univ├ę-winkel. Binnen 30 minuten heb je inzicht in jouw hypotheekmogelijkheden.

Bekijk het filmpje hier.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Heerhugowaard.

Aanmelden