Actueel

Nieuws

Hoe geeft u karakter aan een nieuwbouw woning? Lokaal nieuws vrijdag 22 juni 2018

Hoe geeft u karakter aan een nieuwbouw woning?

Nieuwbouwwoningen zijn energie zuinig en bieden veel comfort! De eerste jaren heeft u geen onderhoud aan de woning en kunt u vooral genieten van uw nieuwe thuis!

Oude woningen hebben vaak een bepaalde stijl, de bekende jaren 30 woningen een ensuite in de kamer, plafond met ornamenten etc.. Hoe krijgt u nu in uw nieuwe woning karakter terwijl het wel goed past bij de uitstraling van het nieuwe huis?

Allereerst is het heel belangrijk om naar de indeling van de ruimte te gaan kijken. Waar zit de keuken, komt de eettafel en is er een plek voor de zithoek? Als de ruimte juist is ingedeeld in bepaalde zones is de basis aan de beurt!

Het kiezen van de juiste vloer, raambekleding en kleur op de muur is erg bepalend voor het uiteindelijke karakter van uw woning. Een gietvloer oogt industrieel en ruimtelijk een visgraat houten vloer is sfeervoller. Belangrijk hierbij is uw gekozen stijl voor ogen te houden.

De raambekleding moet naast functioneel ook een bepaalde sfeer uitstralen, denk hierbij bijvoorbeeld aan stoffen vouwgordijn. Daarnaast kan een raambekleding ook goed zijn voor de akoestiek in nieuwbouw woningen. Een heerlijk vloerkleed bij de zithoek is ook altijd een goede manier om de akoestiek te verbeteren.

Het gebruik van kleuren in de woning kan ook een manier zijn om onderscheidend te zijn en sfeer aan te brengen in de nieuwe woning! Denkt u eens aan een geschilderde lambrisering of een kleurvlak! Ten slotte zorgt maatwerk voor een unieke oplossing in uw nieuwbouw woning. Iedere centimeter kan benut worden en maatwerk is speciaal voor die betreffende woning ontworpen, zo oogt uw nieuwbouw woning sfeervol en karakteristiek.

Een interieuradviseur helpt u graag met het maken van de juiste indeling, kleur keuzes en een maatwerkoplossing voor uw ontwerpen!

U kunt hiervoor binnen de regio Heiloo bijvoorbeeld terecht bij:

Lifs Interieuradvies & Styling
Stephanie Pater
Tel.: 06-11741499 contact@lifs.nl

Regionaal nieuws donderdag 29 maart 2018

Gasloos bouwen Wormer begint bij woningen Beschuitstoren

WormerWonen ziet de drie woningen die bij de Beschuitstoren in Wormer komen als een proef voor gasloos bouwen.

Regionaal nieuws woensdag 14 maart 2018

Nieuwbouw Volendam duurzaam mits betaalbaar

Als het verder verduurzamen van nieuwbouwwoningen in de Broeckgouw in Volendam tot een te grote prijsstijging leidt, kan dat voor de gemeente reden zijn om van die extra opties af te zien.

Regionaal nieuws woensdag 07 maart 2018

Veel belangstelling voor nieuwbouw Swaanswijk Beverwijk

Voor het Beverwijkse nieuwbouwwijkje Swaanswijk was heel veel belangstelling. Alle dertien woningen zijn in twee maanden verkocht.

Regionaal nieuws dinsdag 27 februari 2018

65 woningen op Korsnas-terrein in Edam

Op het Korsnas-terrein in Edam worden ongeveer 65 gasloze woningen gebouwd, geschikt voor een brede doelgroep.

Blog: ‘Yes! Ingeloot voor een nieuwbouwhuis. Maar hoe nu verder?’ Lokaal nieuws donderdag 25 januari 2018

Blog: ‘Yes! Ingeloot voor een nieuwbouwhuis. Maar hoe nu verder?’

Menno Ligthart werkt als hypotheekadviseur bij Univé in Heerhugowaard. Hij blogt over een stel dat net is ingeloot voor een nieuwbouwhuis. Zoals de meeste mensen, hebben zij geen ervaring met het kopen van een nieuwbouwhuis. Ze vragen Menno wat zij kunnen verwachten. En met welke extra woonlasten zij rekening mee moeten houden. Deze informatieve blog is een aanrader voor iedereen die wil weten wat er op hem afkomt bij de aankoop van een nieuwbouwhuis.

‘Menno, ik heb heel goed nieuws!’ vertelt Brenda mij enthousiast aan de telefoon. Ik luister aandachtig en Brenda vervolgt: ‘We zijn ingeloot voor de twee-onder-één-kapwoning in de Draai. Precies het perceel van onze eerste keuze!’. Ik antwoord dat ik heel blij voor hen ben. Ze waren al even bezig met hun huizenjacht.

In september, vlak voor de Open Huizen Dag, heb ik het stel gesproken in de Univé-winkel in Heerhugowaard. Zij hadden zich toen aangemeld voor een gratis oriëntatiegesprek. Brenda en Frank wilden graag weten of het financieel haalbaar was om te verhuizen. Dat bleek inderdaad het geval te zijn. Met de juiste informatie konden ze gericht op huizenjacht. Nadat het stel een paar keer een bod heeft gedaan op een bestaand koophuis, besloten zij hun pijlen te richten op een nieuwbouwproject in Heerhugowaard.

‘We hebben geen ervaring met een nieuwbouwhuis’

Uiteraard regel ik nu ook graag de financiering voor ze en we plannen meteen een adviesgesprek in. Drie dagen later zit ik met het stel om tafel in hun leuke eengezinswoning in de Zuidwijk.  Frank vertelt: ‘We hebben vorige week de koopovereenkomst getekend voor ons nieuwe huis. We hebben nu twee maanden de tijd om de financiering te regelen.’ Brenda voegt toe: ‘Het hele traject is voor ons nieuw. We hebben geen ervaring met een nieuwbouwhuis’.

Daarom besluit ik om eerst te vertellen wat zij kunnen verwachten. ‘De koopsom van jullie nieuwbouwhuis is 350.000 euro. Dit bedrag is als volgt opgebouwd: jullie betalen 135.000 euro voor de grond, 185.000 euro voor de bouw en 30.000 euro aan meerwerk. Zodra 75% van het nieuwbouwplan is verkocht en de omgevingsvergunningen rond zijn, gaan jullie naar de notaris toe. De grond wordt dan jullie eigendom. Vanaf dat moment gaan jullie rente voor de grond betalen. Zodra er gestart wordt met de bouw van jullie huis, gaan jullie ook voor de bouw betalen. Je krijgt in een aantal termijnen nota’s van de aannemer. Deze betaal je vanuit het bouwdepot waarin het geld staat gereserveerd.’

Benieuwd naar uw financiële mogelijkheden? Meld u aan voor een gratis oriëntatiegesprek met Menno.  Direct aanmelden

‘Hoeveel extra woonlasten?’

Frank concludeert: ‘We hebben dus tijdens de bouw van ons nieuwe huis extra woonlasten. Kun je alvast een indicatie geven hoeveel we per maand kwijt zijn?’ Ik reken uit dat ze voor de rente van de grond rekening moeten houden met een bedrag van zo’n 280 euro bruto per maand. Dit maandelijkse bedrag aan rente loopt op tot 730 euro aan het einde van de bouw. Ik vervolg mijn verhaal: ‘jullie hebben momenteel een hypotheek van 200.000 euro. Deze hypotheek met een deel spaarhypotheek en een deel aflossingsvrij, kunnen jullie meenemen naar het nieuwe huis. Voor de 150.000 euro die jullie extra gaan lenen, ga je vanaf het moment van tekenen bij de notaris, aflossing betalen. Dat kan met de huidige hypotheekregels lineair of annuïtair’.

Ik laat de mogelijkheden zien aan de hand van tekeningen en grafieken. Ik merk dat Brenda en Frank dit ook prettig vinden. Het helpt mensen om het beter te begrijpen. We bespreken de rentevast periodes en voorwaarden bij de verschillende aanbieders. Ook nemen we de hoogte van hun spaartegoeden door. Voldoende spaargeld stelt de bank namelijk als voorwaarde om tijdelijk extra woonlasten te kunnen betalen. Brenda en Frank geven aan dat hun huidige woning 30.000 euro meer waard is. Ik leg hen uit dat we voor dat bedrag een overbruggingshypotheek kunnen aanvragen en hoe dit in zijn werk gaat.

Bijna twee uur later zie ik dat de hoofden van Brenda en Frank vol zitten met informatie. Er komt veel op hen af. Belangrijk vind ik dat zij begrijpen waarvoor zij kiezen. Ik leg liever meerdere keren iets uit dan dat ik het gevoel heb dat ik hen met vraagtekens achterlaat. We spreken af dat zij alles even rustig laten bezinken en we over een week afspreken om het uitgewerkte advies te bespreken.

Best een ingewikkeld verhaal, maar wat moet je onthouden?

De bouwtermijn van een nieuwbouwproject is vandaag de dag een stuk langer dan voorheen. Je moet al snel rekening houden met 1 jaar en een kwartaal, terwijl dat in het verleden 3 kwartalen was. Dat betekent voor een langere periode extra woonlasten, want je moet je huidige hypotheeklasten ook nog blijven betalen. Je betaalt rente voor de grond en een oplopend bedrag aan rente voor de bouw.

Is het daarmee een minder aantrekkelijke optie dan bestaande bouw? Nee, bij een bestaande woning heb je ook te maken met bijkomende kosten zoals een fors bedrag aan overdrachtsbelasting. Nieuwbouw is vrij op naam. In beide gevallen heb je eigen geld nodig.

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Vraag een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek aan via  www.univeregioplus.nl/hypotheekgesprek . Wil je mij rechtstreeks bereiken? Bel me dan op 06-30470130.

 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Heerhugowaard.

Aanmelden